Begeleiding bij aankoop woning

Sta je op het punt een huis aan te kopen, en ga je de woning van je dromen weldra bezoeken?

Neem de RenovatieCoach mee op huisbezoek. Hij/ zij zal samen met jou uitzoeken of je een goede aankoop doet en welke renovatiewerken nodig zullen zijn. Op zo’n moment is het onafhankelijk advies van een expert onontbeerlijk. 

Wij begeleiden je graag door dit complexe proces om weloverwogen beslissingen te maken die tegelijk bijdragen aan een energiezuinige en toekomstbestendige woning:

  1. Advies omtrent de staat van de woning algemeen: Zijn er vochtproblemen, waar zijn er energieverliezen, zijn er veiligheidsproblemen,…
  2. Advies omtrent de geschikte investeringen: Welke energetische ingrepen zijn vereist om aan de wettelijke labelsprong te komen en in welke volgorde worden ze best aangepakt. Raming van de te verwachten kosten. Welke financiële steunmaatregelen zijn er? We bekijken wat de beste opties zijn om binnen jouw beschikbare budget zoveel mogelijk winst te boeken. 

Afbeelding

De begeleiding kan uitgebreid worden met:

  • De opmaak van een volledig opmetingsplan van de woning,
  • Het opvragen en beoordelen van offertes
  • De opmaak van een stedenbouwkundige melding of vergunning voor werken waar geen architect vereist is
  • De bouwcoördinatie.

Voor de opgesomde inbegrepen begeleidingstaken rekent de RenovatieCoach een vergoeding aan van 62,27€/ u exclusief btw. We schatten deze begeleiding (bezoek, verslag, beantwoorden vragen,...) in op een tijdsbesteding van ongeveer 6u. De verrekening zal gebeuren op basis van de effectief gepresteerde uren. De minimum tijdsbesteding is 3u, verplaatsing inclusief.

 

Maak een afspraak

 

Voorbeeld

Deze mensen kochten een woning die heel mooi was geschilderd en afgewerkt. Helaas merkten ze pas na de aankoop op dat er serieuze vochtproblemen opdoken. Het gevolg was dat er onvoorziene kosten bij kwamen voor het verwijderen van het pleisterwerk en injectie van de muren. Op deze zaken kan de RenovatieCoach wijzen tijdens het bezoek en neemt hiervoor een vochtmeter mee.

 

vochtige muur