De aannemerspool: waarom samenwerken met de RenovatieCoach

Interview met Stefaan Manderick van Isolinvest

Al sinds 2015 zet Intercommuncale Leiedal zich in om het aantal energetische woningrenovaties in Zuid-West-Vlaanderen drastisch te verhogen. De organisatie stelt daarvoor elk jaar een pool van aannemers met expertise op vlak van duurzaam renoveren samen waarmee de RenovatieCoach samenwerkt. Eén van die aannemers die er van dag 1 bij was en al tientallen renovaties mee hielp uitvoeren, is Isolinvest uit Deerlijk. We vroegen CEO Stefaan Manderick wat zo bijzonder is aan die samenwerking.

Misschien toch eerst eens vragen wat duurzaam verbouwen/renoveren betekent voor Isolinvest?

Isolinvest zit vooral in het isolatieverhaal, met specifieke aandacht voor dakisolatie. Daarbij worden oplossingen aangeboden die de stookkosten in de winter sterk terugdringen, maar er ook voor zorgen dat veel warmte wordt tegengehouden in de zomer. Ook dat is een belangrijk voordeel van isoleren.

Ook op vlak van materialen gaat Isolinvest volledig voor duurzaam renoveren. Zo wordt er doelbewust voor Knauf gekozen, dat bekendstaat om zijn ecose techniek waarbij geen chemisch bindmiddel meer wordt gebruikt in de glaswol, die tegelijk voorzien is van een + A1 brandattest. Dit is het best mogelijke label volgens de wetgeving.

Merkt Isolinvest een stijgende vraag/interesse voor energetische renovaties?

Renoveren zit in de lift, zeker op vlak van dakisolatie, want veel daken zijn nog niet geïsoleerd. We hebben echt wel te maken met een stijgende vraag. Wat daarnaast opvalt, is dat dakisolaties niet enkel meer als dusdanig worden aangevraagd, maar steeds meer deel gaan uitmaken van een totaalrenovatie. Mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om meteen ook zonnepanelen en een zonneboiler te leggen. Daardoor moet ook steeds vaker samengewerkt worden met andere aannemers, van sanitair tot ramen en deuren tot PV-installateurs, en vaak gaat het hierbij om dezelfde bouwpartners.

Deze partnerships worden steeds meer het model van de toekomst, waarbij we de bouwcoördinatie in handen nemen en zelf de partners aanspreken: 1 planning, 1 coördinatie. Het levert enorme voordelen op voor de klant, die op die manier vaak maar 1 aanspreekpunt meer heeft.

foto van iemand die aan het isoleren is

Is dat meteen ook de meerwaarde van de samenwerking met de RenovatieCoach, die ook de bouwcoördinatie op zich neemt en als aanspreekpunt optreedt voor de klant en aannemers?

Zeker, de RenovatieCoach combineert kwaliteit, ervaring en correcte communicatie op vlak van planning en technisch advies. Hij volgt op en voert uit. Dit is niet enkel goed voor de klant, maar ook voor ons. De projecten die ons via de RenovatieCoach worden aangeboden zijn specifiek gestoeld op onze expertise, en de algemene begeleiding naar ons toe verloopt uitstekend. Het ook dankzij de manier van werken van de RenovatieCoach dat aannemers elkaar leren kennen en elkaar zo makkelijker vinden voor partnershappen, ook zonder tussenkomst van de RenovatieCoach.

Na drie jaar samenwerken kunnen we spreken van een wederzijdse win-win. Zijn onafhankelijke imago wekt vertrouwen op bij zowel klanten als aannemers.

Zit de bouwsector voldoende mee op de kar van energetisch renoveren?

We zien meer en meer B2B klanten die opzoek gaan naar partnerschappen voor hun bouwprojecten, vooral voor hun bouwwerken aan patrimonium van steden en gemeenten. We verwachten dat deze trend zal blijven stijgen, want bouwen wordt te duur. Vooral bij jongeren die een woning kopen, zien we dat ze op zoek zijn naar kant-en-klare woningen. Ze hebben geen zin om tijdrovende renovatiewerken te starten. Zo komen totaaloplossingen in de bouwsector steeds meer in het vizier.

 

Inschrijven?

Wil je zelf graag deel uitmaken van onze aannemerspool en de energetische woningrenovaties on onze regio een boost geven? Schrijf je hier dan snel in vóór 19 maart 2021. De nieuwe pool zal ditmaal twee jaar geldig blijven.