Renovatiebegeleiding

 

Wie zijn woning energiezuinig wil renoveren, botst op heel wat hindernissen. Je moet de beste keuzes maken naargelang de kosten, er is de brede waaier aan technieken en materialen, de meerwaarde van de woning is onzeker, het landschap van premies en subsidies verandert voortdurend… Wie wil renoveren, twijfelt.

Juiste keuze voor de toekomst

Voor de Eerste Hulp Bij Renoveren is er in Zuid-West-Vlaanderen de RenovatieCoach en voor Kortrijk het Kortrijks RenovatieTeam. Deze mensen, ondertussen samen één team van 6 mensen, helpen alle inwoners van Zuid-West-Vlaanderen bij het maken van duurzame keuzes voor de renovatie van hun woning. Dankzij de RenovatieCoaches blijf je niet steken bij oplapwerk, maar maak je de juiste keuzes voor de toekomst.

Kuurne verbouwing

De RenovatieCoach biedt je ondersteuning op maat bij alle stappen van het verbouwingstraject. Hij schat het werk en de kosten in bij de aankoop van een woning, hij maakt een plan op om de werken naadloos op mekaar te laten aansluiten, hij zoekt voor jou professionele aannemers, helpt je premies aan te vragen en kijkt of de renovatie goed is uitgevoerd, zodat je je aannemer met een gerust gemoed kunt betalen.

Kuurne verbouwing afgewerkt

Eerste bezoek gratis

Een eerste huisbezoek met advies is gratis. Voor een begeleidingstraject op maat geldt een uurtarief van 50€ excl. BTW. Voor sociale doelgroepen is ook het volledige begeleidingstraject gratis. Deze scherpe prijs is dankzij de steun van meerdere partners mogelijk. Je bepaalt zelf waarvoor je ondersteuning kan gebruiken. Sommige doelgroepen kunnen echter ook in andere steden en gemeenten rekenen op een tussenkomst van hun gemeente in de begeleidingskost. Ga hiervoor zeker langs bij uw woonloket.

De werking van de RenovatieCoach is gelinkt aan het Vlaamse Renovatiepact en de klimaatdoelstellingen met het oog op 2050. Met je renovatie draag je immers je steentje bij aan een beter klimaat. En dat is ook goed voor je eigen portefeuille: je bespaart meteen op je energiefactuur en de meerwaarde van je woning is in de toekomst warmpjes verzekerd. Met de RenovatieCoach ben je zeker van een goede investering zonder zorgen. 

 

Gratis huisbezoek aanvragen