Dromen van de inrichting: Deel II

“Uw bad en uw lavabo, alles ligt klaar, zegt Mathias wanneer we boven aankomen. “ En met uitzicht op de kerktoren.”, verduidelijkt Lisa. Dat uitzicht hebben we al eens gefotografeerd tijdens een eerdere passage en moet er ongeveer zo uitzien, maar dan van een verdieping hoger, want daar ligt de nieuwe badkamer.

Uitzicht op de kerk

 

“Deze bakken hebben we uitgebroken en gaan we recupereren als gootsteen in de garage. Ze zijn nog mooi dus waarom zouden we ze wegdoen?” De kamer blijkt de bureau van Lisa te worden en ze is er bijzonder trots op. Het bureaublad zal al zwevend de kamer in twee verdelen. Zo kan Lisa kiezen langs welke kant ze zit. Lisa is duidelijk in haar nopjes met deze inrichting.

 

Lees de volledige blog

 

Lachende Lisa

 

In de volgende kamer komt de master bedroom, waar voorlopig enkel het bed zal staan, zodat ze nog de ruimte hebben om te zien wat later nodig is. “We hebben wel goed opgelet om te zien waar de stopcontacten moeten komen. De achterkant van ons bed is twee meter breed, dus die zijn er net naast geplaatst. Mochten we hier niet aan gedacht hebben, konden we de stopcontacten al niet gebruiken.” Een pluim voor Mathias dus. En de hotel leeslampjes voor naast het bed heeft Lisa ook al gekozen. “Hier is het kwestie van binnen bepaalde prijscategorieën te blijven.”, stelt Mathias. De derde kamer zal in eerste instantie dienen als logeerkamer, en wie weet later nog als kinderkamer.

 

De extra trap naar de zolderverdieping zal een speciale facelift krijgen. Door een stuk van het bestaande zadeldak te openen en er een nieuwe erker te bouwen met een groot raam van 3m op 2m erin, is het de bedoeling veel licht binnen te trekken en er een aangename ruimte van de maken om te zitten. Een ruimte waarover er waarschijnlijk al eens discussie zal zijn wie er mag zitten. De werken zullen een technisch hoogstandje worden om de stabiliteit van het dak te garanderen, maar daarvoor hebben ze natuurlijk een architect, die ook wel te rade zal moeten gaan bij de stabiliteitsingenieur. Er moet immers gebinte weggenomen worden en bijgeplaatst. RenovatieCoach Lore heeft dit onderdeel gepland voor juni, wanneer er minder kans is op regen.

Maar nu is het wachten op de chape en de pleisterwerken. Mathias zal samen met zijn pa zelf de vloerbedekking leggen met vinyl. Dat gaan we uiteraard van dichtbij volgen als het zover is. Het staat alvast op de planning voor na het verlof.

Haal de RenovatieCoach in huis

Erker
plannen maken

Tip van de RenovatieCoach

Wanneer schakel je een architect in? Zodra er stabiliteitswerken moeten worden uitgevoerd. De RenovatieCoach werkt aanvullend aan architecten maar vervangt deze geenszins. Wij werken o.a. samen met een pool van architecten en ingenieurs die u ook terugvindt op onze website