Francky en Patricia uit Kortrijk

Francky en Patricia wonen in een rijhuis in Kortrijk en riepen de hulp in van de RenovatieCoach voor hun renovatiewerken die ze begonnen in 2020. Na de verbouwingen gingen we opnieuw langs om te horen hoe hun ervaringen waren.

Hoe kwamen jullie bij de RenovatieCoach terecht?

Ons huis was bouwvallig en quasi onbewoonbaar. Het regende binnen tussen het dak van de veranda en dat van het huis, langs onze elektrische leidingen. We moesten iets doen.

We contacteerden zelf dakwerkers maar die kwamen niet opdagen of lieten niets meer van zich horen. Tot we bij een dakwerker terecht kwamen die ons zei dat we een bouwaanvraag zouden moeten indienen. De helling van het dak moest immers aangepast worden. Hij verwees ons door naar de RenovatieCoach omdat er veel zou komen kijken bij de verbouwing en wij geen tijd en kennis hadden om zelf aan de slag te gaan.

Hoe heeft zij jullie kunnen helpen?

Op aanraden van de RenovatieCoach contacteerden wij een architect die de bouwaanvraag indiende.

De RenovatieCoach plande en volgde verder alle werken op en trad ook op als contactpersoon met de aannemers. Op een bepaald moment eiste de RenovatieCoach dat de dakwerkers die aan het werk waren moesten voortdoen tot het dak helemaal dicht was. Er was immers regen voorspeld en de vloerisolatie met EPS korrels stond op de planning voor maandag. Zo moesten ze drie uur overwerken op vrijdag, zegt een lachende Francky. Dat zou ik nooit gedurfd hebben.

Woonplaats voor de werken

Ik zou sowieso niet weten hoe ik eraan zou moeten beginnen. Hier en daar was er een foutje, zoals met de koepels, maar bij welke verbouwing is dat niet het geval? De samenwerking verliep vlot en er was een goede communicatie. We raden andere mensen ook aan om met de RenovatieCoach te werken. Anders zaten we nog in de verbouwingen.

Woonplaats na de werken

Welke werken hebben jullie uitgevoerd?

Isolatie, dakwerken, nieuwe muren, elektriciteit, nieuwe verwarmingsinstallatie, nieuwe aanvoer en afvoer van sanitaire leidingen... We hadden enorm veel aannemers nodig. De werken verliepen vlot maar we verloren wat tijd door de opstart in coronatijd. In totaal duurden de werken drie maanden.

Kregen jullie alles financieel rond?

We hadden veel gespaard en maakten op voorhand duidelijk wat ons budget was. Achteraf keek de RenovatieCoach ook voor de premies, die nu zijn ingediend met de vernieuwde Mijn VerbouwPremie.

Jullie kozen ook voor vloerverwarming. Hoe zit het ondertussen met de energiefactuur? Zien jullie een verschil?

We hadden vroeger geen verwarming in de living en de keuken en kunnen dus moeilijk vergelijken. We hebben nooit veel verbruikt en hebben recht op een sociaal tarief. Naar comfort toe is het wel een wereld van verschil. We hebben veel meer ruimte, het water loopt niet meer binnen en we koken ook veel meer.

 

Ik wil ook beroep doen op de RenovatieCoach