Hugo Verrieststraat Zwevegem

Totaalrenovatie: van energielabel E naar A

In een eerste fase werd de volledige achterbouw gesloopt. Het asbest (golfplaten en schoorstenen) werd hierbij volgens de regels der kunst verwijderd, ingepakt en afgevoerd. Een nieuwe, eenvoudige aanbouw werd voorzien, dit in samenwerking met een architect en op basis van een bouwvergunning.

Foto achtergevel  vernieuwde achtergevel

 

In de ganse woning werd het buitenschrijnwerk vernieuwd naar de hedendaagse hoogrendementsbeglazing met pvc kaders en er werd een nieuw schuifraam (aluminium) voorzien naar de tuin. Dit inclusief 3 veluxen.

Daarna werd ook de woning volledig geïsoleerd. Vloer- en dakisolatie werden aangebracht, en de gevel werd afgewerkt met muurisolatie en crepi, na het verwijderen van het buitenspouwblad.

Ook de volledige elektrische installatie werd vernieuwd en er kwam een condensatieketel op gas die via vloerverwarming op het gelijkvloers en via radiatoren in de badkamers de ruimtes zal verwarmen. De condensatieketel zal ook het sanitair warm water voorzien voor de badkamers.

Dankzij een nieuw ventilatiesysteem komt er nu verse lucht binnen via raamroosters. Vochtige lucht wordt afgevoerd via mechanisch gestuurde afzuigkanalen in badkamer, keuken, berging.

foto van vloerverwarming

Op het gelijkvloers werd de vloer uitgegraven om plaats te maken voor een nieuwe betonplaat, leidingen, isolatie, vloerverwarming, chape en een nieuwe tegelvloer.

Tot slot werden ook een budgetvriendelijke keuken, badkamer en toiletten geïnstalleerd en kreeg de woning een stevige lik verf.

Alle technische installaties werden gecentraliseerd in een technische ruimte op zolder. Naast deze technische ruimte biedt de zolderruimte nu ook plaats voor 2 bijkomende kamers onder het geïsoleerde dak en voorzien van dakvlakramen volgens de hoogste isolatie normen.

Lees het volledige renovatierapport hier na

Ook zin om te renoveren? 

Inschrijven RenovatieCoach