Hoe vraag ik een Mijn VerbouwLening aan?

De Mijn VerbouwLening voor particulieren vraag je online aan via het Mijn VerbouwLoket. Je kan dit zelf indienen of je kan dit doen met de hulp van het loket van de gemeente van de te renoveren woning. 
Let wel: een aanvraag voor een Mijn VerbouwLening voor een niet-commerciële instelling kan je momenteel nog niet online indienen! Ook een eventuele nieuwe schijf van een al lopende Mijn VerbouwLening kan voorlopig niet via het online Mijn VerbouwLoket. Daarvoor dien je langs te gaan bij het loket van de gemeente waar het te renoveren pand zich bevindt.
 
 

Heb je ondersteuning nodig bij het opstellen van je dossier en het online indienen? Betreft jouw aanvraag een nieuwe schijf van de Mijn VerbouwLening of vraag je de lening aan voor een niet-commerciële instelling?

 

  • Maak een afspraak bij het woonloket van jouw gemeente voor advies en hulp bij het samenstellen van jouw dossier en voor hulp bij de aanvraag van de Mijn VerbouwLening via het online loket. Let op: je neemt altijd contact op met het loket van de gemeente van de te renoveren woning.

          Klik hier voor de contactgegevens van jouw woon- en energieloket 

 

  • Jouw bezoek aan het loket kan je voorbereiden door al eens te overlopen welke (digitale) documenten je nodig hebt voor de aanvraag. Je kan deze documenten ook meteen meenemen. De loketmedewerker kan daardoor vlot de online aanvraag samen met jou indienen.

          Bekijk hier welke documenten je als particulier nodig hebt voor de aanvraag

 

          Bekijk hier welke documenten je als niet-commerciële instelling nodig hebt voor de aanvraag     

 

Vraag je de lening aan als particulier, ben je digitaal mee en weet je welke investeringen je wil uitvoeren? 
 

  • Voor je de online leningsaanvraag start, ga je op deze website best even door de informatie over de lening.  Dat kan je ook op de website van de Vlaamse overheid. Je vindt er terug voor welke doelgroepen de lening bedoeld is, voor welke werken je de lening kan aanvragen en wat de voorwaarden precies zijn.
  • Bekijk vooraf ook eens het instructiefilmpje (duurtijd 3 minuten) over de online aanvraag in het Mijn VerbouwLoket: https://www.youtube.com/watch?v=JZvha_XRo64.
  • Energiehuis W13 maakte een beknopte handleiding voor het invullen van een leningsaanvraag via het Mijn VerbouwLoket. Download hier de handleiding.
  • Zorg ervoor dat je alle digitale documenten en jouw identiteitskaart bij de hand hebt.

               Check hier of je alle documenten hebt

 

  • Meld je op een beveligde manier aan op het Mijn VerbouwLoket. Dat doe je via itsme, je identiteitskaart of een andere optie.stelling dien je langs te gaan bij het loket van de gemeente waar het te renoveren pand zich bevindt. 
  • ​Het Energiehuis behandelt jouw aanvraag na het indienen. 

 

Start je online aanvraag