Wie zijn we

 

Wil je weten hoe goed je huis scoort op het vlak van energieverbruik, hoe je jouw energiefactuur kan verlagen, op welke premies je recht hebt, of staan er renovatiewerken op de planning? Energiehuis-WarmerWonen helpt je graag op een efficiënte manier verder met al je vragen rond energie(besparing). Dat kan, omdat Energiehuis-WarmerWonen heel wat diensten onder 1 dak brengt, zodat elke burger in Zuid-West-Vlaanderen snel kan geholpen worden.

Energiehuis-WarmerWonen is een samenwerkingsverband tussen Welzijn13, Intercommunale Leiedalvzw effect en de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen, met de steun van de Vlaamse Overheid.  Deze partners werken samen met een breed netwerk van actoren in de regio aan het versnellen van de energetische renovatie van woningen in de streek, met bijzondere aandacht voor kwetsbare doelgroepen.  

De werking van het Energiehuis - Warmer Wonen is afgestemd op de evoluties op Vlaams niveau, meer bepaald binnen het Vlaamse Renovatiepact. We signaleren van onderuit elementen naar Vlaanderen en we implementeren onmiddellijk nieuwe Vlaamse evoluties, zoals het BENOveren

Inwoners kunnen met al hun vragen in verband met energiebesparing en renovatiewerken in de eerste plaats  terecht in de woon/energieloketten van de steden en gemeenten, die hen indien nodig doorverwijzen naar Energiehuis-WarmerWonen. Zo moeten de gemeenten geen energie steken in het aanspreken van verschillende organisaties, maar vinden alle kennis op 1 plek.

Meer info over de Vlaamse Energiehuizen vind je in de Vlaamse brochure energiehuizen  

Ons contacteren

Mail: energiehuis@warmerwonen.be
Tel: 056 24 16 19
 

kaart regio